Han estat moltes les veus crítiques amb l’aparició de diverses pantalles per a presentar projectes en la ja acabada edició 2015 d'”Una festa per a tots”. Com si les maquetes hagueren sigut una tradició immemorial intocable. A totes eixes veus: benvingudes al segle XXI.

És cert que les maquetes són una cosa molt vistosa i fotogènica, però la tecnologia avança. I no té cap sentit gastar-se uns bons diners en una maqueta física per a digitalitzar-la més tard, podent crear el model digital de manera directa. És gastar per gastar, al meu parer.

El “problema” ve perquè el model d’exhibició amb carpa no és per a propostes digitals, sinó físiques. I queda estrany trobar-se les pantalles. Però, al cap i a la fi, és una presentació de projectes i no “les maquetes” com diu la majoria. I cada comissió és lliure de presentar -o no- el que desitge. Amagar o mostrar fins al més mínim detall.

Potser el futur del model estiga en una projecció comuna i de manera seguida, amb la pertinent explicació de l’artista, a través d’un projector o d’una pantalla en un acte públic. O potser, crear una plataforma web en la qual a una hora concreta es puguen consultar els projectes. Ací està el futur, ens agrade o no.

Clar, que el fet de no presentar un projecte físicament restaria una oportunitat més del “pavoneo” -igual que en la recepció de ninots- que tant agrada en les latituds falleres. La foto, l’exhibició pública i la vomitiva omnipresència de les FMV.

És cert que associats a “Una festa per a tots” trobem estands i promocions. Però açò no tindria per què desaparèixer. Una festa del “mig any” amb els esbossos i projeccions és més que viable. Amb falla i tot. Si se vol.

Així que, apreciats i viscosos apocalíptics, no és la fi del món. És simplement una adaptació als temps que corren.

Ah! I recordar que el veritablement important és el que es plantarà al març. Per si a algú se li havia oblidat.

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s